• Alper-Genc

    Man  |    Offline  |  0 reacties

    Team ? ⭐️⭐️⭐️⭐️

Forum » Nieuws

  • Ga naar forum:

  • Forum moderator(s):  AE007, Hamsi61

Pagina 1 van 1 

1 

Istanbul Airport opent zijn deuren

Geplaatst op 30-10-2018 om 06:50 uur
Man  Ayyildizteam

Super Admin

Offline

Aantal posts: 4306


image

Verklein in het vervolg de foto's eerst, alvorens deze toe te voegen


Afbeelding: CNtraveller.in

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft officieel de nieuwe luchthaven bij Istanbul geopend. Die krijgt de naam 'Istanbul Airport' en moet één van de drukste airports in de wereld worden. "Istanbul is niet alleen onze grootste stad, maar ook het waardevolste merk van ons land", motiveerde Erdogan de keuze voor de naam.

De luchthaven heeft meer dan tien miljard euro gekost. Het kan in eerste instantie negentig miljoen passagiers per jaar verwerken. Dat moet over tien jaar zijn uitgebreid naar een capaciteit van 200 miljoen passagiers per jaar. Op de openingsceremonie waren hoogwaardigheidsbekleders aanwezig uit Pakistan, Albanië, Bulgarije en Soedan.

De nationale luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines verplaatst vooralsnog slechts vijf lijnen naar de nieuwe luchthaven. Veel andere vluchten worden tot het eind van jaar eind uitgevoerd vanaf Atatürk International Airport bij de miljoenenstad. Die wordt volgens Erdogan op termijn gesloten voor commerciële vluchten, maar kan dan nog steeds worden gebruikt voor bijvoorbeeld luchtvaartbeurzen.

bron
Pagina 1 van 1 

1 

Reageren op dit onderwerp

Login of registreer jezelf om een reactie te kunnen plaatsen!