• Alper-Genc

    Man  |    Offline  |  0 reacties

    Team ? ⭐️⭐️⭐️⭐️

Forum » Nieuws

  • Ga naar forum:

  • Forum moderator(s):  AE007, Hamsi61

Pagina 1 van 1 

1 

Turkse politie arresteert leiders van pro-Koerdische partij HDP

Geplaatst op 04-11-2016 om 08:33 uur
Man  Ayyildizteam

Super Admin

Offline

Aantal posts: 4306


image

Verklein in het vervolg de foto's eerst, alvorens deze toe te voegen


Foto: Hollandse Hoogte, via Nu.nl

De Turkse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee medevoorzitters van de pro-Koerdische partij HDP en negen andere Turkse parlementariërs van die partij opgepakt. Zij worden beschuldigd van 'het weigeren om een verklaring af te leggen over misdaden die verband houden met terroristische propaganda'.

Eerder zeiden advocaten van de HDP dat vijftien parlementariërs zijn vastgezet, maar het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken ontkrachtte dat. Zij melden dat elf HDP-partijleden vastzitten en dat een arrestatiebevel voor twee anderen, die zich in het buitenland bevinden, is uitgevaardigd.

De Turkse politie viel in Ankara het huis binnen van medepartijleider Selahattin Demirtas, alsmede het hoofdkantoor van de partij in de hoofdstad. De politie heeft volgens getuigen de straat waar het hoofdkantoor aan ligt afgesloten.

In de stad Diyarbakir, waar vooral Koerden wonen, werd de anderen leider Figen Yuksekdag opgepakt. In Diyarbakir was het vrijdagochtend onrustig na de arrestaties. In de buurt van het politiebureau waar een aantal van de gearresteerde politici naartoe zijn gebracht ging een bom af. Daarbij raakten zeker zes mensen mensen gewond.

Grondwetswijziging
In mei stemde het Turkse parlement in met een grondwetswijziging die het mogelijk maakte de onschendbaarheid van parlementsleden in Turkije af te schaffen.

BRON
Geplaatst op 09-11-2016 om 23:43 uur
Man  cagiroglu

Lid

Offline

Aantal posts: 317

gelijk ophangen die zooi
Pagina 1 van 1 

1 

Reageren op dit onderwerp

Login of registreer jezelf om een reactie te kunnen plaatsen!