• Alper-Genc

    Man  |    Offline  |  0 reacties

    Team ? ⭐️⭐️⭐️⭐️

Forum » Nieuws

  • Ga naar forum:

  • Forum moderator(s):  AE007, Hamsi61

Pagina 1 van 1 

1 

Turkije wil EU-lidmaatschap voor 2023

Geplaatst op 19-08-2016 om 10:11 uur
Man  Ayyildizteam

Super Admin

Offline

Aantal posts: 4306

image

Verklein in het vervolg de foto's eerst, alvorens deze toe te voegenTurkije wil binnen zeven jaar toetreden tot de Europese Unie. In 2023 viert de Turkse Republiek haar honderdste verjaardag en dat zou een prachtige gelegenheid zijn om ook het EU-lidmaatschap te vieren, zegt de Turkse permanent vertegenwoordiger bij de Europese Unie in de Duitse krant Die Welt.

De betrekkingen tussen Ankara en Brussel zijn wel eens beter geweest, erkende permanent vertegenwoordiger Selim Yenel, maar dat kan snel veranderen. De EU heeft verzuimd na de mislukte staatsgreep van afgelopen maand zijn onverdeelde steun voor de Turkse regering uit te spreken, maar een bezoek van regeringsleiders aan Ankara kan nog wonderen doen.

De toetreding van Turkije is volgens Yenel niet alleen voor Turkije, maar ook voor de EU goed. Dat zou duidelijk maken dat de unie ook voor niet-christelijke landen openstaat.

Wachtkamer
Turkije staat al sinds 1999 in de wachtkamer van de EU. Tot dusver is aan nog niet de helft van de zogenaamde onderhandelingshoofdstukken begonnen. Sommige lidstaten zinspelen de laatste tijd op het stilleggen of zelfs afbreken van het overleg.

BRON
Geplaatst op 25-08-2016 om 15:52 uur
  Lid verwijderd

Offline

Aantal posts: 0

Hayirlisi neyse olsun
Pagina 1 van 1 

1 

Reageren op dit onderwerp

Login of registreer jezelf om een reactie te kunnen plaatsen!