• Alper-Genc

    Man  |    Offline  |  0 reacties

    Team ? ⭐️⭐️⭐️⭐️

Forum » Nieuws

  • Ga naar forum:

  • Forum moderator(s):  AE007, Hamsi61

Pagina 1 van 1 

1 

Turkije wil definitieve datum van EU voor opheffing visumplicht

Geplaatst op 31-07-2016 om 20:52 uur
Man  Ayyildizteam

Super Admin

Offline

Aantal posts: 4306

image

De Europese Unie moet de visumplicht voor Turken uiterlijk in oktober opheffen, anders staat Turkije niet langer achter de gemaakte afspraken wat betreft het vluchtelingenakkoord.

Dat dreigement heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu geuit in een interview met het Duitse dagblad Frankfurter Allgemeine.

De EU stelde Turkije opheffing van de visumplicht in het vooruitzicht in ruil voor het indammen van de vluchtelingenstroom richting Europa. Sinds de vluchtelingendeal werd gesloten zijn veel lidstaten steeds huiveriger geworden om de visumplicht daadwerkelijk op te heffen, onder meer vanwege een reeks aanslagen in Europa.

Daar komt bij dat de Turkse regering sinds de mislukte staatsgreep van 15 juli zich autocratischer gedraagt. Er wordt in Turkije zelfs gesproken over herinvoering van de doodstraf, iets wat volgens Brussel definitief het einde van de toetredingsgesprekken zou betekenen.

De Turkse regering "verwacht een concrete termijn" voor afschaffing van de visumplicht, aldus de minister. "Het kan begin of midden oktober worden, maar we willen een vaste datum."

BRON
Pagina 1 van 1 

1 

Reageren op dit onderwerp

Login of registreer jezelf om een reactie te kunnen plaatsen!