• Alper-Genc

    Man  |    Offline  |  0 reacties

    Team ? ⭐️⭐️⭐️⭐️

Forum » Nieuws

  • Ga naar forum:

  • Forum moderator(s):  AE007, Hamsi61

Pagina 1 van 1 

1 

Vrijwilligers op Lesbos (deel 3): de grafdelver van Lesbos

Geplaatst op 14-03-2016 om 13:34 uur
Man  Ayyildizteam

Super Admin

Offline

Aantal posts: 4306

Het kan zomaar dat het de komende dagen behoorlijk druk is op Lesbos. Van de Griekse overheid mogen minder boten met vluchtelingen naar het vasteland, dus blijven veel vluchtelingen hangen op het eiland.

Meer werk dus voor de vele vrijwilligers. Alleen op Lesbos al zijn volgens lokale autoriteiten 120 hulporganisaties actief. Maar wat doen die vrijwilligers precies? Wij bezochten het eiland en volgden drie vrijwilligers.

Mustafa Dawa heeft de burgemeester van Lesbos maandenlang gesmeekt om een stukje grond voor zijn vluchtelingenkerkhof. Toen hij hoorde dat de lichamen van overleden vluchtelingen in een noodvriezer werden bewaard moest hij iets doen.

"Ik heb alle graven zelf gemaakt", zegt Mustafa. "Ik kan niet accepteren dat mannen en vrouwen opgestapeld in een vriezer liggen. Ik geef ze een traditionele islamitische begrafenis: ik was ze, ik kleed ze aan en ik leg ze met het gezicht naar Mekka in hun graf. Deze mensen hebben niets verkeerd gedaan. Ze verdienen dit."

De meeste vluchtelingen die een rustplek krijgen, zijn verdronken. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn er 410 vluchtelingen verdwenen op de Middellandse Zee. Vorig jaar waren dat er in totaal 3770.

image

Verklein in het vervolg de foto's eerst, alvorens deze toe te voegenWat gebeurt er na Lesbos?
Als vluchtelingen veilig Lesbos bereiken houdt hun reis daar nog lang niet op. Maar wat gebeurt er dan? We leggen het uit in deze animatie:

BRON

Super Admin wijzigde dit bericht op 14-03-2016 om 13:35 uur

Pagina 1 van 1 

1 

Reageren op dit onderwerp

Login of registreer jezelf om een reactie te kunnen plaatsen!